PELERINAJ SPIRITUAL ÎN INDIA (TIRTHA-YATRA)

 
 
 
VĂ INVITĂM LA UN PELERINAJ MAGIC ŞI UNIC ÎN MISTERIOASA INDIE. ACEASTĂ CĂLĂTORIE SPIRITUALĂ POATE FI UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE, MEMORABILE ȘI ÎNĂLȚĂTOARE EXPERIENȚE DIN VIAȚA TA.
 

Vom realiza împreună în această vară o călătorie spirituală inedită. Ea va fi presărată cu surprize de-a lungul fluviului sacru care este Gangele, de la izvoarele sale mistice din Himalaya, până la vărsarea sa în Oceanul Indian, în Golful Bengal.
Această călătorie va aduce în viaţa fiecăruia o renaştere spirituală interioară ce va fi experimentată pe tărâmul sacrei Indii, pe malurile sacre ale Gangelui, de la naştere până la vărsarea în oceanul conştiinţei cosmice.
 
India, este sursa spirituală a planetei, este izvorul de cunoaştere a Absolutului. De aceea este foarte benefic ca măcar o dată în viaţă, fiecare dintre noi să aibă contact direct cu realitățile spirituale autentice și impregnarea subtilă a Indiei. Cine trăieşte în Occident, poate cunoaşte doar jumătate din ceea ce poate fi cunoscut, dacă nu vizitează şi cealaltă parte a lumii, în special India. Toate religiile, toată cunoaşterea, toate ştiinţele își au originea în India.
 
India este o țară magică, iar partea de Nord (Uttarkhand), este numită Devi Bhoomi (Țara Zeilor). Gangele izvorăște de la Gaumukh, ce este un imens ghețar. Aici în această zonă, sunt renumite cele 4 temple sacre: Gangotri, Badrinath, Yamunotri și Kedarnath.
 
 
În India, cele mai renumite locuri de pelerinaj, sunt numite Char Dham, ele sunt situate în cele 4 puncte cardinale ale Indiei, Badrinath, Puri, Dwarka și Rameswaram. Noi vom avea binecuvântarea să vizităm Badrinath şi Puri.
În tradiția indiană de-a lungul vieții, fiecare trebuie să facă mai multe pelerinaje în locuri sfinte. Ei știu că aceste pelerinaje le pot schimba cu adevărat viața. Pelerinajele cele mai importante sunt cele făcute în munții Himalaya, cei mai înalți munți de pe planetă, și la izvoarele fluviului Gange. Fluviul Gange, este fluviul cel mai sacru de pe glob, el este numit MAMĂ, SHAKTI (putere/energie), este însăşi simbolul vieții. Se spune că Gangele (de fapt Ganga, care este de genul feminin, ea) este vehiculul ascensiunii de la pământ la rai. Ganga este de asemenea asociată cu nadisul/canalul lunar IDA, cel al inspirației (prima jumătate a respiraţiei) din fiecare din noi.
 
Se spune că primul pelerinaj (tirtha) – trebuie făcut la izvoarele Gangelui, sursa vieții, nașterea, iar ultimul la vărsare, în insula Ganga Sagar, unde va fi last tirtha – ultimul pelerinaj, echivalent cu unirea conștiinței individuale cu oceanul conştiinţei cosmice.
 
Toate aceste locuri sacre au fost vizitate de mine, în cei 7 ani când am locuit în India, precum şi în vizitele frecvente de după, deci cunosc personal aceste locuri şi ştiu ceea ce este mai important de vizitat.
 
Un punct foarte important de subliniat este că influența astrală a planetelor, efectele planetelor în India, în interiorul coloanei noastre vertebrale, nu este aceiași ca în Occident, ea este de o a altă natură, datorită la ayanamsa.
 
Deci, este bine să te afli în acest loc important, într-un anumit moment în timp, atunci când planetele au un influx benefic puternic cum este în perioada când noi vom vizita India.
 
Valea Florilor
 
Program
(Poate suferi schimbări în funcţie de vreme şi alte condiţii externe)
 
Ziua 1 Zbor internaţional Bucureşti – New Delhi. Vizitare Oraş.
Ziua 2 Plecare din New Delhi via Haridwar către Rishikesh
Ziua 3 Rishikesh – Rudraparayag
Ziua 4 Rudraparayag – Badrinath
Ziua 5 Badrinath (3.300 m. Alt.) Vizitare grotele lui Veda Vyasa & Ganesha şi Cascada Vasundara, Vizită la Templul Badrinarayan & Baie la izvoarele termale.
Ziua 6 Badrinath – Govind Ghat– Trekk Gangaria 19 KM.
Ziua 7 Gangaria – Valley of Flowers (Trekk 6 KM) – Gangaria
Ziua 8 Gangaria – Govind Ghat Trekk Gangaria 19 KM – Pippalkhoti cu maşina
Ziua 9 Pipalkhoti – Deoprayag
Ziua 10 Deoprayag – Vizită la Grotele (Gupha) lui Vashistha & Iisus. – Rishikesh
Ziua 11 Rishikesh – Relaxare.
Ziua 12 Rishikesh – Rafting Shiva Puri – Rishikesh, Ritual Puja pe malul Gangelui la Parmarth Niketan, Ram Jhulla & Lakshman Jhulla, Călătorie cu vasul pe Gange
Ziua 13 Zbor intern (1) Dehra Dun – Varanasi
Ziua 14 Varanasi Vizitare Ghat, Casa lui Lahiri, Concert
Ziua 15 Zbor intern (2) Varanasi – Calcutta
Ziua 16 Calcutta Vizitare casa lui Yogananda, Ashramul lui Yogananda, Templul lui Ramakrishna, Misiunea lui Madre Tereza
Ziua 17 Ganga Sagar Vizitare Insulă, Baie în Ocean
Ziua 18 Ganga Săgar – Calcutta cu maşina. Zbor intern (4) Calcutta – Bhubaneswar, Bhubaneswar – Puri cu maşina.
Ziua 19 Puri Vizită la Ashramul lui Sriyukteswar, Prasad de la Templul lui Jagannath, Baie în Ocean.
Ziua 20 Puri –Bhubaneswar cu maşina. Zbor intern (5) Bhubaneswar – New Delhi. Zbor Internaţional New Delhi – Bucureşti
 
Vă rog citiţi cu atenţie.
 
Trebuie programat totul foarte precis, organizatorii din India sunt foarte stricţi în această privinţă. De aceea e nevoie să am numele participanţilor înainte cu 60 de zile (adică până pe data de 20 Aprilie), pentru rezervarea biletelor.
 
Pentru a câştiga timp şi a fi odihniţi, şi ca să ne bucurăm din plin de călătorie, am ales să folosim 5 zboruri interne. Prima jumătate a călătoriei va fi un pic mai anevoioasă deoarece vom vizita Himalaya.
La mijlocul călătoriei vom lua o zi de odihnă să evităm stresul.
Voi participa personal la această călătorie, și voi asigura protecția, bunul mers și voi face totul pentru a atrage beneficii în special de natură spirituală în această călătorie. Cine sint: http://www.kriya-templet.org/2017/10/06/sri-vimalananda/
În momentul când lista va fi definitivă, ne vom întâlni ca să ne cunoaştem şi să purtăm o discuție cu toate detaliile necesare, și instrucțiuni referitoare la bagaj, mod de comportare şi alte detalii.
Datorită ca la zborurile interne este permis bagaj doar de 15 Kg, plus 7 Kg, bagaj de mână, este necesar să călătorim cu foarte puţin bagaj. Luaţi doar strictul necesar, deoarece călătorim vara, o să primiţi o listă cu ceea ce ar fi necesar. Dacă doriţi să faceţi cumpărături din India, atunci puteţi să le faceţi înainte de a pleca din Delhi, căci pe zborurile internaţionale este permis bagaj mai mare de obicei în jur de 30 de KG. În momentul când voi lua biletele de avion, vom avea mai multe detalii.
Nu vă faceţi probleme căci puteţi cumpăra la nevoie orice, preţurile în India sunt relativ rezonabile.
 
Preţul excursiei este de 2.500 €. Preţul include totul: viză India, bilete dus-întors Bucureşti – New Delhi, hotel 3 – 4 stele 19 nopţi, breakfast & dinner, ghid, bilete de tren, bilete zboruri interne, transport auto, minibuz & taxi, taxe guvernamentale, câte o sticlă de apă minerală zilnic…
Exclude cheltuielile personale, asigurare, masa de prânz, bilete de intrare la muzee şi altele locuri de interes turistic, posibil ajutor necesar pentru trekking…
 
Perioada pelerinajului va fi 28 Iunie 2018 – 17 Iulie 2018 (19 zile).
 
ÎNSCRIERILE SE FAC PÂNĂ PE DATA DE 20 APRILE 2018.
Pentru înscriere se va achita un avans de 1.000 € în contul:
IBAN: RO83BRDE040SV79789250400:
BIC: BRDEROBU, Banca BRD,
Nume beneficiar Enea Florin, cu mențiunea: donație, apoi trimiteţi dovada transferului pe mail.
 
Restul se va achita înainte de călătorie, la o dată care va fi anunțată ulterior.
 
În caz de renunțare la călătorie se vor reține din bani în procente după cum urmează:
25% când renunțarea se face înainte cu 45 de zile.
50% când renunțarea se face înainte cu 30 de zile.
100% când renunțarea se face înainte cu 15 de zile.
Zboruri interne. Odată rezervate locurile, dacă se renunță la bilete, se vor reține în jur de 40 €.
 
Pentru întrebări, detalii și înscrieri vă rog contactați ţel. 0040 0767470033 sau la adresa de email: [email protected] 
 
Vă aștept cu drag şi vă mulțumesc.
 
În iubire
Sri Vimalananda
Tel 0040 0767470033
error: © Asociatia Templet