Sri Vimalananda

 

 

 

Sri Vimalananda s-a născut în Judeţul Bacău, România, în anul 1959. El este pe calea  autentică de inspiraţie yoghină de aproximativ 20 de ani. Chemarea interioară i-a purtat paşii spre sursa tuturor învăţăturilor interioare, care este India. A locuit în mod permanent într-un ashram în Himalaya, India, timp de 7 ani, unde a şi condus un ashram şi a practicat în mod intens meditaţia.

A devenit călugăr în ordinul de swami din India, unde a urmat regulile monastice stricte timp de 10 ani, apoi a renunţat la titlul de swami la sugestia paramguru-ului sau.

Numele său de călugăr e Swami Vimalananda Giri. Swami vine din limba sanskrită şi înseamnă ascet sau yoghin care a fost iniţiat în ordinul monastic creat de Adi Shankara. Înţelesul exact al cuvântului „swami” este, cel ce este unit cu Sinele interior. Acest titlu poate fi folosit nu doar de un yoghin, ci şi de un guru, ce are discipoli sau nu. În dicţionar, swami înseamnă maestru, domn, şi este folosit în India ca un cuvânt de respect, sau poate fi folosit în sensul de soţ. Vimalananda, ar însemna deci: Vimala, pur, clar, curat, şi Ananda, beatitudine, extaz, deci el a ales calea spre divinitate prin puritate. Giri este o ramură din dasanami, ce inseamna munte.

Numele său în prezent este Sri Vimalananda, Sri este un cuvânt în Sanskrită folosit ca formă de politeţe, echivalent cu cuvântul Mister (domn) în Engleză sau ca un titlu de veneraţie pentru divinitate.

Calea sa spirituală este Kriya Yoga, practică antică de meditaţie, din linia de guru: Babaji Maharaj, Lahiri Mahasaya, Swami Sriyukteswar, Paramahansa Yogananda.

Misiunea lui Sri Vimalananda este cea de astrolog şi ghid spiritual. A învăţat în India Astrologia Cosmică, astrologia ideată de Swami Sriyukteswar, şi a creat un software specific pentru aceasta, ce este în prezent în stadiu de dezvoltare. Intenţionează în viitorul apropiat să scrie o carte despre Astrologia Cosmică.

În Occident, şi nu numai, se fac foarte multe erori în abordarea științei numită astrologie. Misiunea asumată de Sri Vimalananda este cea de a prezenta conceptele de bază necesare pentru o înţelegere exactă a ceea ce astrologia trebuie să fie. Scopul principal al astrologiei, este cel de a ajuta în mod practic fiinţa umană să deblocheze nodurile karmice şi să armonizeze planetele/chakrele, prin darea de remedii personalizate, prin aceasta echilibrând toate aspectele vieţii. Dacă nu face asta în mod practic, ea îşi pierde utilitatea. Pentru aceasta doritorii pot cere consultaţii astrologice personale, ce se pot face direct, (de preferat), sau folosind telefonul sau Internetul. În urma unei analize detaliate a horoscopului personal, a corpului fizic precum şi a coloanei vertebrale, Sri Vimalananda poate da remedii, ce pot fi, meditaţie, mantre, rădăcini din Himalaya, pietre, remedii ayurvedice…

La solicitarea căutătorilor sinceri ai lui Dumnezeu face şi iniţieri în tehnica Kriya Yoga.

 

Comments are closed.

error: © Asociatia Templet