Ce este Spiritualitatea?

Ce este spiritualitatea?

În zilele noastre spiritualitatea este percepută și înțeleasă în mod eronat. Se crede că dacă faci un anumit fel de acțiuni precum să studiezi un anumit fel de literatură, să vizitezi biserici, temple, moschei…, să întâlnești preoți și călugări din diferite religii ori să faci pelerinaje în locuri percepute ca sfinte, precum și alte tipuri de activități, ești o persoană spirituală.

Ori toate aceste tipuri de acțiuni, nu fac decât să ajute un căutător al lui Dumnezeu să se îndrepte spre veritabila spiritualitate. Ele sunt doar trepte pe scara evoluției umane.

Spiritualitatea nu se învață din cărți, nu se găsește în internet, nu se găsește nicăieri, nu ți-o poate dărui nimeni, nu se poate cumpăra, nu se poate vedea, nu se poate asculta (prin cuvântări și discursuri, prin muzică așa zisă spirituală…), nu se poate atinge…

Spiritualitatea este o stare de fapt, o stare de realizare ce presupune efort zilnic și o karmă foarte bună. Cuvântul spiritualitate vine de la spirit, de la Sinele real ce locuiește în interiorul fiecărei ființe umane. Noi suntem de fapt acest Sine, nicidecum corpul cu care ne identificăm, numele nostru, sexul, naționalitatea…

Acest spirit, suflet la români, este scânteia divină al focului divin, ce locuiește pe tronul situat în Hiranya Garbha, în craniu, de unde controlează fiecare aspect al vieții umane.

Spiritualitatea, sau a fi o ființă spirituală, înseamnă să fii în fiecare moment, în fiecare clipă în contact direct, în strânsă conexiune cu Sinele interior, cu spiritul interior, cu sufletul.

Ce înseamnă aceasta? Înseamnă ca toate acțiunile noastre să fie decise de spiritul interior: respirația, alimentația, trăirile interioare, gândirea, vorbirea, somnul…și nu de Ego-ul nostru, de simțurile noastre imperfecte.

O persoană spirituală, nu se amestecă prea mult cu lumea, nu este foarte comunicativă, nu participă la activități sociale… Ea este permanent interiorizată, cu toate simțurile și emoțiile sub control, în strânsă comuniune cu divinitatea.

Ea nu adună averi materiale, nu dorește puterea, celebritatea sau recunoașterea, nu impune, nu dispune, nu comandă, nu așteaptă nimic, este mulțumit de orice, este în pace continuă cu el însuși și cu ceilalți.

Misiunea noastră este ceea de a discrimina, de a separa Sat (Real, Adevărata Esență, Permanent, Ceea ce nu se schimbă), https://en.wikipedia.org/wiki/Sat_(Sanskrit) de Asat, opusul sau.

Sat este ceea ce este real, iar Asat este ceea ce nu există cu adevărat, Maya, iluzie, opusul lui Sat. Spiritul, sufletul este Sat, iar tot restul este Asat.

Concluzie. Atenție deci în a vă considera pe voi sau pe alții ca persoane spirituale.

Concluzie.

Termenul spirit înseamnă cu adevărat „principiul animator sau vital în om și animale”.  Este derivat din franceza veche, espirit, care provine din cuvântul latin spiritus (suflet, curaj, vigoare, respirație) ce este derivat din spirare, a respira).

A fi spiritual, înseamnă ca atare să fii constant în respirație, să fii constant conștient de respirație, să devii respirația însuși.

error: © Asociatia Templet