Șterge „imposibilul” din mintea ta

Șterge „imposibilul” din mintea ta

de Paramahansa Yogananda

O voința slabă este o voință fatală; de îndată ce se află în fața problemelor și a eșecului se  deconectează de Infinit. Dar în adâncurile voinței umane se află Divinul, care niciodată nu va eșua. Nici chiar moartea nu are nici o putere asupra Divinului. Domnul răspunde negreșit la fiecare rugăciune, care este însoțită de un exercițiu constant de voință. Mintea oamenilor este plină de „imposibil”. Fiecare persoană se naște într-o familie care are anumite caracteristici si obiceiuri, și influența acestor factori poate duce la convingerea că nu puteti realiza anumite lucruri: de exemplu, de mers mult pe jos, a mânca aceasta sau a îndura ceva.

Toate aceste „nu pot”, ar trebui eliminate. Fiecare dintre noi are în el puterea de a realiza tot ceea ce dorește; această putere se află în voință. Oricine aspiră să dezvolte puterea voinței, va trebui să frecventeze compania corespunzătoare. Cine vrea sa devină un mare matematician, se va simti complet descurajat dacă persoanele pe care le frecventează nu au nici o atracție pentru matematică. Dar dacă aceeași persoană se amestecă cu buni matematicieni, voința sa va fi întărită prin această companie și va gândi: „Dacă ceilalți o pot face, atunci pot să o fac și eu”.

Nu incerca sa faci imediat lucruri mari, pentru a-ți dezvolta voința. Pentru a avea succes trebuie să începi să îți  exerciți voința cu lucruri de puțină importanță, pe care gândeai că ești incapabil de a le face. Dacă veți depune efort suficient pentru a le realiza, veți reuși. Mi-aduc aminte cum prietenii mei și alte persoane m-au avertizat că nu aș fi fost în măsură să realizez diverse obiective, dar fără îndoială le-am realizat pe toate. Persoanele care ne oferă aceste „avertismente bine intenționate” pot face multe  pagube. Dumnezeu să ne elibereze de ele! Persoanele care ne frecventează au o influență profundă asupra voinței noastre. De exemplu, dacă în loc să veniți aici în fiecare joi v-ați duce într-un bar pentru a bea, nu ați putea să nu fiți  influențați în vreun fel de vibrațiile lumești din local.

Este o realitate faptul că voința fiecăruia este susținută sau slăbită de cei cu care se asociază. Este extrem de dificil să-ți  dezvolți singur voința, fără ajutor din exterior. Acesta este motivul pentru care cei ce doresc să devină artiști, ar trebui să fie înconjurați de artiști și de picturi bune. În mod similar, cei care doresc să devină oameni ai lui Dumnezeu trebuie să frecventeze  oameni spirituali.

Convingerea și experiența sunt două lucruri diferite. Convingerea vine de la a accepta ca un fapt ceva care a fost auzit sau citit, iar experiența este ceva care este perceput în realitate. Convingerile celor care l-au experimentat pe Dumnezeu nu pot fi demolate. Dacă n-ai fi gustat o portocală, te-aș putea înșela cu privire la caracteristicile sale; dar cei care au gustat-o nu pot fi înșelați, deoarece cunoștințele lor se bazează pe experiența personală.

error: © Asociatia Templet