Rugăciunea Este un Ordin al Sufletului

Rugăciunea este un ordin al sufletului

de Paramahansa Yogananda

Rugăciunea este un ordin al sufletului. Dumnezeu nu ne-a creat cerșetori, ci ne-a făcut după chipul și asemănarea Lui; atât Biblia cât și scripturile hinduse spun același adevăr. Un cerșetor care merge în casa unui om bogat la cerșit nu primește decât pomană, ca un cerșetor. Un fiu, dimpotrivă, poate avea totul de la tatăl său. Deci noi nu ar trebui să ne comportăm ca niște cerșetori.

Ființe divine ca Hristos, Krishna, Buddha nu au mințit atunci când au susținut că noi am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Cu toate acestea, putem vedea că unii oameni au totul, fiind născuți cu o „lingură de argint”, în gură, în timp ce alții par să atragă mereu eșecul și probleme. Unde este imaginea lui Dumnezeu în aceste persoane? Puterea Spiritului  se află în fiecare dintre noi; problema este de a dezvolta această putere. Dacă urmați lecția care vine de la experiențele mele personale cu Dumnezeu, nu puteți decât să obțineți rezultatul pe care il căutați.

Este posibil că în trecut, ai rămas dezamăgit pentru că nu ai primit răspuns la rugăciunile tale, dar chiar și așa nu ar trebui să îți pierzi credința. Pentru a verifica dacă rugăciunile au primit  răspuns sau nu, trebuie să începi să cultivi credința în puterea rugăciunii. Este posibil că rugăciunile voastre nu au primit răspuns pentru că ați acționat ca un cerșetor, de asemenea, trebuie să știți în primul rând ceea ce se poate cere în mod legitim Tatălui vostru Ceresc. De exemplu, dacă te rogi cu toată puterea ta, de a deveni maestru al pământului, rugăciunea nu va avea răspuns, având în vedere că toate rugăciunile în ceea ce privește viața materială sunt limitate, aceasta este natura lor.

Dumnezeu nu va încălca propriile Sale legi, doar pentru a satisface dorințele noastre capricioase. Dar, în ciuda acestui fapt, există un mod corect pentru a ne ruga.

Secretul pentru a ne ruga și a primi un răspuns este în a schimba perspectiva: în loc de a cere ca cerșetori, trebuie să o facem ca copii ai lui Dumnezeu; când facem apel la Domnul ca fii, rugăciunile noastre sunt pline de înțelepciune și putere. În voință se află sămânța succesului. Mulți oameni acționează tensionat și nervos atunci când încearcă să obțină ceva de mare importanță pentru ei. Acțiunile făcute cu anxietate sau nervozitate nu atrag puterea lui Dumnezeu; în timp ce aplicarea senină și constantă a voinței, în schimb, scutură toate forțele  creative și atrage răspunsul Infinitului.

Sămânța succesului în orice domeniu de activitate constă în puterea voinței: „Corpul meu va putea fi distrus, dar mintea mea, puterea mea volitivă, va rămâne mereu activă”, astfel  exprimi puterea voinței în forma sa completă. Puterea voinței este cea care face omul divin. Când renunți la a exercita puterea voinței, devii o ființă muritoare. Mulți spun că nu ar trebui să exercităm puterea voinței pentru a schimba condițiile noastre, deoarece aceasta  poate interfera cu planurile lui Dumnezeu. Dar pentru ce Dumnezeu a trebuit să ne doteze cu voință, dacă nu pentru a o aplica? Pentru a vorbi, pentru a merge pe jos, pentru a sta în picioare, pentru a merge la film sau a merge la culcare, vom angaja voința noastră.

 

Tot ceea ce facem o facem prin aplicarea voinței noastre, dacă nu am face-o am fi roboți. Isus nu a vrut să spună că nu trebuie să se folosească voința atunci când a spus: „Facă-se voia Ta, nu a mea”, ceea ce el a încercat să ne învețe, a fost că omul trebuie să supună voința sa, care este supusă dorințelor, voinței lui Dumnezeu. Așa că atunci când ne rugăm cu stăruință, în mod corespunzător, angajăm voința noastră.

Trebuie să credem în posibilitatea de a  realiza ceea pentru care ne rugăm. Când va dispărea din mințile noastre imposibilul, în ea va intra puterea divină. Cei care persistă în eforturile lor, fără a accepta eșecul, primesc obiectul pentru care luptă. Când folosești voința ta în mod constant, prin gândirea, și prin acțiunile tale, ceea ce iti doresti va fi îndeplinit. Chiar dacă nu există în lume, un obiect ca acesta pe care î-l doriți, dacă persistați în eforturile voastre de a urmări rezultatul, într-un fel se va manifesta. Acest tip de atitudine atrage răspunsul lui Dumnezeu, din moment ce astfel de voință provine de la El; o voință constantă este o voință divină.

error: © Asociatia Templet