Legea din spatele rugăciunii

Legea din Spatele rugăciunii

de Paramhansa Yogananda

Pentru a avea răspunsuri la rugăciunile tale, trebuie să te rogi cu inteligență, cu un suflet înflăcărat, rareori cu voce tare, mai ales mental, fără să explicați la nimeni ce se întâmplă în interiorul tău. Trebuie să vă rugați cu cel mai mare devotament, simțind că Dumnezeu ascultă tot ceea ce afirmați mental. Rugați-vă în inima nopții, în singurătatea sufletului vostru. Rugați-vă până când Dumnezeu vă va răspunde cu voce clară și înflăcărată bucurie care vă va face să vibrați în fiecare celulă a corpului vostru si în fiecare gând, sau prin viziuni clare ce vă vor arăta ce să faceți în anumite cazuri.

Bucuria crescândă de după meditație este singura dovadă că Dumnezeu a răspuns prin radioul acordat la devoțiunea din inima ta. Cu cât mai adânc meditați și afirmați, cu atât mai profund veți simți și veți fi conștienți de bucuria care crește neîncetat în inima voastră. Atunci veți ști fără nici un dubiu că există un Dumnezeu, și că El a existat dintotdeauna, este atotcunoscător, este peste tot și El este o bucurie totdeauna reânnoită.

Apoi întrebați: „Tată, acum, astăzi, pentru toată ziua și pentru zilele ce vor veni, în fiecare clipă, în somn, în orele de veghe, în toate viața mea, în moarte, dincolo de toate, rămâi cu mine drept bucuria inimii mele care răspunde conștient. ” Metoda obișnuită de rugăciune este în mare parte ineficientă, deoarece nu se face în mod serios. El este cunoscătorul secret a gândurile noastre; El știe ce gânduri egoiste avem în mințile noastre secrete; deci nu Se manifestă. În timp ce demonii simțurilor și a gândurilor dansează în templul corpului și a minții, este dificil să îl recunoaștem pe Dumnezeu, care rămâne ascuns în spatele vălului de tăcere interioară. Rugăciunile obișnuite constau în adresarea dorințelor noastre, crezând pe jumătate și cealaltă jumătate nu, unui Dumnezeu necunoscut. În cazul unui răspuns la rugăciuni, poate deriva o credință superstițioasă în Dumnezeu; iar în cazul în care rămân fără efect, poate urma neîncrederea, necredința.

Rugăciunea eficientă trebuie să fie științifică și clară în execuție și trebuie să arate o înțelegere inteligentă a tuturor factorilor. Toți cei care doresc să dovedească natura științifică a rugăciunii trebuie să fie siguri că există un Dumnezeu la care să se roage mai întâi.  Cum poți fi sigur de asta? Prin acceptarea mărturiei sufletelor mari ca Isus, Krishna, Swami Shankara, Babaji si altii, ce au spus că l-au găsit pe Dumnezeu, că au vorbit cu el și el a rezolvat enigma vieții după ascultarea adevărului de pe buzele sacre divine. Acești sfinți au spus că Dumnezeu ascultă legea. Ei au experimentat această ascultare și au spus că toți cei care urmează legea, o poate pune la încercare și experimenta  singuri. Legile fizice trebuie să fie interpretate de către simțurile fizice și judecate de rațiune. Legile lui Dumnezeu trebuie să fie înțelese de concentrare, meditație și intuiție. Nu trebuie să vă descurajați de o sănătate precară, sărăcie sau slăbiciune morală. Amintiți-vă, păcatul este doar temporar; în realitate sunteți fiii eterni ai lui Dumnezeu. Chiar dacă lumea te condamnă și te alungă, Dumnezeu caută mereu să te găsească și să te ia acasă. Nu vă faceți griji dacă nu puteți să îl vedeți sau să îl auziți, bătând la poarta inimii voastre. Amintiți-vă, că pentru o lungă perioadă de timp v-ați ascuns de el și ați fugit în mlaștina simțurilor. Sunt zgomotul propriilor pasiuni turbulente și fuga cu pașii grei în lumea materială care v-au făcut incapabili de a auzi chemarea Lui internă. Opriți-vă, fiți calmi, rugați-vă cu credință constantă și din liniște va apărea Prezența Divină. Este posibil să vă fi rugat pentru o vindecare, și acum sunteți bine. Știți dacă vindecarea a fost din cauze naturale, datorită medicamentelor sau datorită rugăciunile voastre, ori ale  altcuiva care au căutat ajutor de la Dumnezeu? Uneori poate fi o relație nu întâmplătoare între rugăciunea voastră și vindecare.

În fiecare zi faceți acțiuni bune. Contribuiți financiar la o cauză justă, nu contează în ce măsură, ajutați pe cineva. Dumnezeu vă privește pentru a vedea dacă vă mișcă suferința sa în ființele umane. Decide să faci pentru cineva, ceva util în fiecare zi. De multe ori puteți ajuta pe alții, oferindu-le pur și simplu înțelegere. Nu încercați o bucurie răutăcioasă pentru erorile  comise de frații neascultători, dacă doriți să îi ajutați să se amelioreze. Îl veți vedea pe Dumnezeu în fiecare om, așa cum îl văd eu. Nu râdeți de cei care fac greșeli: Dumnezeu doarme în acel suflet și va trebui să-l trezești cu dragoste. Puneți-vă în locul altora și atunci veți fi capabili să-i înțelegeți și să îi ajutați cu rafinatețe. Nu există nici o bucurie mai mare. Deoarece eu încerc să mă corectez, mă simt aproape de alții în dorința lor de a deveni mai buni. Singurul lucru care va ajuta la eliminarea suferinței din lume – mai mult decât banii, mai mult decât o casă sau orice alt ajutor material – este meditația și încercarea de a transmite aproapelui nostru  cunoașterea lui Dumnezeu pe care îl percepem în noi. O mie de tirani nu vor putea distruge ceea ce simt în interior. În fiecare zi răspândiți în jurul vostru razele conștiinței divine. Străduiți-vă să înțelegeți planul pe care Dumnezeu l-a proiectat pentru ființele umane – de a face să revină la el toate sufletele – și acționați în armonie cu voința sa.

Cel mai mare blestem este să se aducă discordie în biserica lui Dumnezeu. Dacă ar exista o sută de Divinități, ar putea exista o sută de religii; dar există un singur Dumnezeu și un singur adevăr. Noi nu trebuie să urmăm dogme și „grupări”, ci Duhul adevărului și realizării închise în fiecare suflet.

Se pune întrebarea: „Ar putea un Dumnezeu conștient, omnipotent în natură, să fie comandat de legea cauzei și a efectului pe care el însuși a creat-o? „De ce nu? Creatorul tuturor Legilor cu siguranță nu vrea să încalce el însuși legile creației sale.

Desigur, trebuie să ne amintim că, deși Dumnezeu poate fi contactat prin legea cauzei și a efectului, are dreptul de a răspunde sau nu la o rugăciune mecanică. Este ceva mai mult decât ceea ce se poate demonstra într-un laborator.

Singuratatea este prețul contactului Divin. Este necesară cunoașterea legilor acordului radiofonic dintre corp, minte și suflet pentru a-l contacta pe Dumnezeu.

Atâta timp cât Dumnezeu este mai presus de lege, este necesară devoțiunea pentru a atrage atenția sa. Chemarea devotului, dacă e sinceră, profundă și continuă, și dacă este completată de un efort real în meditația profundă, va aduce răspunsul divin. Cererea devotului este mai presus decât legea, de aceea atinge inima lui Dumnezeu și îl face să răspundă în mod egal fiilor săi răi precum și celor buni. Legea se bazează pe o precizie matematică, dar devotamentul este bazat pe cererea ca Dumnezeu să fie singura noastră dragoste; nu ne-a făcut după chipul său? Legea este exact în această întrebare, în timp ce dragostea îl induce pe Dumnezeu să se predea devotului. Dumnezeu nu se va putea ascunde de persoana care arată devotament, iubire, legea meditației și chemarea din suflet.

Nu fi ca un copil care se oprește din plâns atunci când mama lui îi oferă o jucărie, ci continuă să plângi la nesfârșit, rupându-i inima Mamei Divine, ca un răsfățat divin, aruncând toate lingușirile și jucăriile reputației, faimei, puterii și posesiei; atunci vei găsi răspunsul la rugăciunile tale.

Rugați-vă până când sunteți absolut siguri de contactul divin, apoi revendicați de la Prea Înaltul nevoile voastre materiale, mentale și spirituale deoarece aveți acest drept prin naștere.

error: © Asociatia Templet