Dumnezeu răspunde rugăciunilor

Dumnezeu răspunde rugăciunilor

de Paramahansa Yogananda

Ajungând în această lume fără să știm de unde venim, este firesc să ne întrebăm care este originea și scopul vieții. Chiar și atunci când ascultăm sau citim ceva în contul Creatorului, nu știm cum să stabilim un contact cu El; tot ceea ce știm este că universul exprimă inteligența Lui. Așa cum mecanismele complicate ale unui mic ceas trezește admirația noastră pentru ceasornicar, la fel, atunci când contemplăm minunile naturii ne simțim surprinși în fața inteligenței care se ascunde în ele. Și așa ne întrebăm: „Cine a creat florile a căror formă de viață se ridică spre soare?”, „De unde provine parfumul și frumusețea lor?” „Cum au fost modelate petalele lor, într-o formă atât de perfectă și cu culori atât de frumoase?”

Noaptea, stelele și luna răspândesc lumina lor argintie în jurul nostru, și ne induc să reflectăm asupra inteligenței care ghidează stelele pe cer. Lumina moale a lunii nu este suficientă pentru activitățile de zi; în acest fel, o inteligență binevoitoare ne sugerează să ne odihnim noaptea. Când soarele răsare, dimpotrivă, lumina lui strălucitoare ne induce să contemplăm în mod clar lumea din jurul nostru pentru a face față responsabilităților noastre și pentru a satisface nevoile care ne asupresc. Există două moduri în care putem satisface aceste nevoi. Una este cea materială. Astfel, de exemplu, atunci când sănătatea noastră este slabă, putem recurge la un medic pentru a primi tratamentul necesar.

Dar, vine un moment în care nici-un ajutor uman nu ne poate servi. Atunci folosim a doua cale, îndreptându-ne atenția către puterea spirituală care vine de la Creatorul corpurilor noastre, minților noastre și sufletelor noastre. Puterea materială este limitată; atunci când aceasta nu reușește, facem apel la puterea divină nelimitată. Același lucru se întâmplă cu nevoile noastre economice; când am făcut tot ceea ce am putut pentru a le îndeplini și nu am reușit, facem apel la cealaltă putere.

Toți oamenii cred că problemele lor sunt mai rele decât cele ale altora. Cauza pentru care cineva se simte mai oprimat decât ceilalți este faptul că rezistența sa este mai slabă. Având în vedere diferențele de putere mentală a fiecărui individ, fiecare dintre ei utilizează o cantitate diferită de energie. Cei care se confruntă cu dificultăți serioase și a căror minte este slabă, vor fi în imposibilitatea de a depăși problemele. Pe de altă parte, o persoană cu o minte puternică, poate depași barierele cu aceeași dificultate. Cu toate acestea, chiar și oamenii puternici au eșuat în diferite ocazii.

Când suntem asupriți de probleme materiale uriașe, mentale sau spirituale, suntem conștienți de faptul că puterile vieții în această lume fizică sunt extrem de limitate. Noi nu ar trebui să direcționăm eforturile exclusiv în achiziționarea securității economice și a unei bune sănătăți, ci, de asemenea și pentru căutarea sensului vieții. „Care este semnificația tuturor acestora ? Când ne confruntăm cu dificultăți, reacția noastră este orientată în principal spre lumea înconjurătoare. Căutăm să facem orice modificare semnificativă pe care o considerăm a fi de ajutor. Dar când ajungem în  punctul în care spunem: „Tot ce am încercat să fac nu a reușit până acum; ce trebuie să fac de acum încolo? „, atunci vom începe să ne gândim foarte serios la soluțiile posibile. Și când ne gândim suficient de profund, găsim răspunsul în noi. Acesta este un tip de rugăciune cu răspuns.

error: © Asociatia Templet