Cum să ne rugăm

Cum să ne rugăm

de Paramahansa Yogananda

Cel mai bun timp pentru rugăciune este noaptea, pentru că există mai puține distrageri. De îndată ce voința ta va fi întărită, Dumnezeu va începe să răspundă. Dar, în ciuda acesteia, dacă ai dorințe egoiste de a demonstra puterea rugăciunilor la alții sau să o utilizezi pentru scopuri materiale, vei pierde această putere. Domnul va veni la tine numai dacă ești sincer și dacă-l iubești mai mult decât orice sau decât pe oricine altcineva.

Cine persistă în rugăciunile sale până va primi răspunsul lui Dumnezeu? Domnul nu este mut și insensibil; El este iubirea însăși. Dacă ați învăța să meditați și să stabiliți un contact cu El, Dumnezeu va răspunde nevoilor dumneavoastră. Nu e necesar să implorați; puteți să cereți Tatălui ceea ce vreți, ca fiul său.

Dar cine dedică suficient timp pentru rugăciuni? Cine persistă în intenția sa de a ajunge la o concentrare suficientă pentru a primi răspunsul divin? Să presupunem că casa dvs. a fost ipotecată și nu veți putea plăti ipoteca, sau doriți să obțineți un loc de muncă special. În timpul stării de calm, care vine după ce ați meditat profund, concentrați-vă pe nevoile dumneavoastra, cu o voință neobosită. Dar nu așteptați cu nerăbdare rezultatele. Dacă plantați o sămânță în pământ și după aceea continuați să săpați pentru a vedea dacă sămânța a germinat, nu va încolți niciodată. În mod similar, în cazul în care de fiecare dată când te rogi cauți un semn că Dumnezeu îți va acorda răspuns la dorință, nimic nu se va întâmpla. Nu încercați să îl puneți la probă pe Dumnezeu, ci continuți să vă rugați fără încetare.

Datoria ta este doar de a prezenta lui Dumnezeu nevoile tale și de a face totul ce este în puterea ta pentru a ajuta la îndeplinire. De exemplu, în cazul bolilor cronice, depuneți un efort maxim pentru a vă vindeca, dar amintiți-vă întotdeauna că, în cele din urmă, numai Dumnezeu poate vindeca. Meditând, în fiecare noapte, concentrează-te pe acest gând și roagă-te cu toată determinarea; într-o zi, dintr-o dată, vei descoperi că boala a dispărut. În primul rând mintea primește un impuls, apoi Dumnezeu impregnează mintea cu puterea Sa și, în final mintea va descărca energia vitală, care va duce la vindecare.

Puțini cunosc puterea lui Dumnezeu în mintea lor, El controleaza totul. În cazul în care îți exerciți puterea minții, vei fi capabil de a provoca orice condiție dorită de corp. Este necesar să înveți în primul lucru în mod corect cum să meditezi, pentru căci prin meditație vei întări concentrarea și apoi puteți să o aplicați pentru a vindeca corpul ori pentru a depăși orice fel de dificultăți.

Încercați să duceți la bun sfârșit în fiecare zi câteva sarcini care sunt deosebit de dificile. Chiar și atunci când nu ai reușit de 5 ori, continuă să depui efort și atunci când vei avea succes, concentrează-ți mintea pe obiectivul următor. Voința este instrumentul prin care imaginea lui Dumnezeu se reflectă în tine.

În voință se află puterea divină nelimitată, puterea care controlează toate forțele naturii. Având în vedere că ai fost creat după imaginea lui Dumnezeu, acea putere îți aparține si o poți aplica pentru a satisface dorințele tale: prin intermediul ei se poate crea prosperitate și chiar transforma ura în iubire. Dumnezeu este cea mai mare necesitate a ta.

Poarta Cerului este situată între sprâncene, în al treilea ochi. Acest centru, situat în creier, este sediul voinței. Când te concentrezi profund în acest loc și folosești cu calm voința ta, tot ce vrei va fi realizat. Dar nu folosiți niciodată voința în scopuri greșite. Dorința intenționată de a provoca durere altora, constituie un grav abuz al acestei puteri divine. Dacă ai dovezi că voința este adresată în direcția greșită, oprește-te! Analizează sincer dacă rugăciunea ta este legitimă sau nu. Nu cere lui Dumnezeu lucruri imposibile cu ordinea naturală a vieții, ci cere satisfacerea nevoilor tale reale.

Trebuie să înveți să recunoști diferența dintre „necesități necesare” și „necesități inutile”. Raționează asupra lor. Elimină toate dorințele de a deține lucruri inutile și concentrează-te exclusiv pe nevoile tale reale. Dumnezeu este cea mai mare necesitate. El îți va satisface nu numai „necesitățile necesare”, dar de asemenea, și pe cele „inutile „. El, atunci când vei ajunge sa te unești cu El, va materializa fiecare dorință a ta, chiar până și „visele imposibile” se vor materializa.

error: © Asociatia Templet