Astrologia Vedică/Cosmică

 

Astrologia Cosmică înglobează esenţa Astrologiei Vedice şi a Astrologiei Occidentale, reducând totul la simplu. Ea este foarte simplă şi poate tocmai de aceea dificil de înţeles.

Astrologia Cosmică a fost creată de Swami SriYukteswar Giri, mare sfânt al Indiei, foarte cunoscut ca Maestru al lui Paramahansa Yogananda, ce este autorul cărţii de enorm succes în mediul spiritual, “Autobiografia unui yoghin”.

Astrologia Cosmică a fost în principal creată pentru cei ce practică meditaţia şi, în mod special, pentru cei ce practică Kriya Yoga, tehnici de meditaţie şi respiraţie. Cei ce practica Kriya Yoga sunt apţi să înţeleagă mai bine lumea interioară şi de a folosi cu succes cunoaşterea luminii interioare, Jyotish.

De asemenea, Astrologia Cosmică poate fi folosită pentru a-i ajuta pe căutătorii Divinului de a se pregăti şi de a converti energiile greşit direcţionate.

Nu există cărţi sau alte materiale de studiu pentru a învăţa Astrologia Cosmică. Această disciplină se transmite doar de la maestru la discipol.

În concluzie, se poate spune că Astrologia Cosmică este ştiinţa spirituală menită să-i îndrepte pe cei pregătiţi spre cunoaşterea directă a lui Dumnezeu.

Viaţa este nesigură

şi instabilă ca o picătură de apă

pe o frunză de lotus. Compania unei fiinţe divine,

chiar şi pentru o clipă poate să ne ajute să trecem oceanul acestei lumi.”  

Adi Shankara

ASTROLOGIA COSMICĂ

AUTOBIOGRAFIA UNUI YOGHIN – PARAMAHANSA YOGANANDA

Swami Sri Yukteswar, un exemplu perfect al anticilor înţelepţi iluminaţi ai Indiei, este venerat ca Jnanavatar, încarnare a înţelepciunii, de către cei care în toată lumea s-au simţit inspiraţi de viaţă şi de învăţăturile sale.

El a demonstrat că a ajuns la controlul absolut de sine însuşi şi la realizarea Divinului, cel mai înalt ţel a tuturor căutătorilor de adevăr, care s-au succedat de-a lungul secolelor.”

Era surprinzător să vezi cum un Maestru dotat cu o voinţă de neîmblânzit putea să fie în interior aşa de calm. El răspundea definiţiei Vedice a omului lui Dumnezeu: “Mai delicat decât o floare în a exprima iubirea, mai puternic decât tunetul în a apăra principiile”.

Gândeam adesea că augustul meu Maestru ar fi putut să fie un împărat sau un mitic războinic, dacă faima sau interesele pământeşti ar fi fost obiectivul său.

Însă el, dimpotrivă a ales să ia cu asalt citadela interioară a urii şi egoismului, a cărei dărâmare înseamnă ascensiunea omului.”

Sistemul astral al unei fiinţe umane, cu 6(12 di cauza polarităţii) constelaţii interioare care se învârt în jurul Soarelui Omniştient al ochiului spiritual, este în raport cu Soarele fizic şi cu cele 12 semne ale zodiacului.

Toate fiinţele umane suportă în felul acesta influenţa unui univers interior şi a unui univers exterior.

Scripturile spun că omului îi este necesar un milion de ani de evoluţie normală fără boli pentru a perfecţiona creierul său somatic în modul de a putea exprima Conştiinţa Cosmică.

Omul neevoluat îşi dă seama foarte rar, sau poate niciodată, că corpul său este un regat guvernat de Suflet, Împărat aşezat pe tronul craniului, care are regenţi în cei şase centri spinali sau sfere de conştiinţă (chakra).

Aceasta împărăţie se întinde asupra unei mulţimi de supuşi foarte ascultători: 27.000.000.000.000. (douazecisisaptemiimiliarde) de celule înarmate cu o sigură chiar dacă în aparenţă automatică, inteligenţă prin intermediul căreia ele îşi fac datoria pentru dezvoltarea, transformarea şi disoluţia corpului, şi 50.000.000 (cincizeci de milioane) de gânduri – bază, de emoţii şi variaţii de faze care se alternează în conştiinţa umană într-o viaţă medie de 60 de ani.

Fiecare aparenta insurecţie a celulelor fizice sau mentale împotriva Sufletului Împărat, sub formă de boală sau de depresiune, nu este din cauza nelealităţii umililor cetăţeni, ci datorită folosirii nepotrivite, trecute sau prezente, pe care omul o face cu propria individualitate, sau cu liberul arbitru, ce i-a fost dat simultan cu Sufletul şi care nu va fi revocat niciodată.

Identificându-se pe sine însuşi cu un ego superficial, omul crede cu siguranţă că este el cel care gândeşte, vrea, simte, digeră alimentele şi conservă viaţa; nu se gândeşte niciodată (ar fi de ajuns puţin), că în viaţa de zi cu zi el nu este decât o păpuşă manevrată de acţiunile sale trecute (Karma), de natură şi de mediul înconjurător.

În fiecare om, reacţiile intelective, sentimentele, stările de spirit şi obiceiurile sunt corolarul(efectul) cauzelor trecute, care trebuie căutate fie în viaţa actuală, fie în cele precedente.”

Şarlatanii au discreditat antică ştiinţa a astrelor. Astrologia este prea vastă, pentru a fi învăţată de toţi şi nu poate fi înţeleasă decât de oameni cu înţelegere profundă.

Că ignoranţii (neştiutorii) citesc rău astrele şi fac mâzgălituri în loc de scrieri, aceasta este normal şi previzibil în această lume imperfectă. Nu trebuie să aruncăm înţelepciunea împreună cu aceşti ”înţelepţi”.

Toate părţile Creaţiei sunt unite între ele şi se influenţează reciproc. Ritmul echilibrat al universului este înrădăcinat în reciprocitate, continuă Maestrul meu.

Omul în aspectul său uman, trebuie să lupte cu două forţe diferite: unu cu tumultul din interiorul său, provocat de amestecul de elemente: pământ, apă, foc, aer şi eter; doi cu forţele dezintegrante exterioare din natură.

Până când omul se luptă cu natura sa mortală, el rămâne sub influxul nenumăratelor schimbări a cerului şi a pământului.

Astrologia este studiul reacţiei omului la stimulii planetari. Stelele nu sunt nici bune, nici rele în mod conştient; emit doar radiaţii pozitive sau negative. Acestea prin ele însele nici nu dăunează nici nu ajută umanitatea, ci sunt doar mijlocul exterior care permite legii karmice a cauzei şi a efectului pe care fiecare om a pus-o în mişcare în trecut, să explice acţiunea sa echilibratoare.

Un copil se naşte la ora în care razele cereşti se găsesc în armonie matematică cu karma sa individuală. Horoscopul său este un tablou acuzator care arata trecutul său nealterabil şi rezultatele sale viitoare probabile. Dar acest certificat poate fi interpretat exact doar de oameni dotaţi cu înţelepciune intuitivă; şi aceştia sunt puţini.

Mesajul pe care în mod arzător îl proclamă cerurile în momentul naşterii nu trebuie înţeles în sensul de a da o importanţă strict determinantă faptului, adică rezultatului de bine sau de rău înfăptuit în trecut, ci din contră, trebuie să trezească voinţa omului de a se sustrage de sub influenţa astrală.

Ceea ce el a făcut, el însuşi poate să desfacă.

Nimeni în afară de persoana în cauză nu a creat aceste cauze care determină efectele dominante ale vieţii sale actuale. El poate depăşi oricare limitare, pentru că el însuşi a creat-o cu actele sale, şi pentru că este în posesia resurselor spirituale care sunt în afara presiunilor planetare.

Omul înţelept învinge propriile sale planete – adică propriul trecut – încredinţându-se în loc de Creaţie, Creatorului. De ce el se convinge mai mult de unitatea sa cu Spiritul, va fi mai puţin dominat de materie.

Sufletul este etern nu are sfârşit pentru că nu are început. Nu poate fi subjugat de stele.

Omul ESTE un SUFLET şi are un corp.

Când şi-a regăsit adevărata identitate, omul lasă în urmă orice condiţionare.

Până când rămâne în starea confuză de amnezie spirituală care îi este în obicei, va rămâne înlănţuit de legea care îl înconjoară.

Paramahansa Yogananda –Autobiografia unui Yoghin

“Kriya Yoghinul dirijează mental propria energie vitală, rotind-o în sus şi în jos, în jurul celor şase chakra, care corespund celor 12 semne zodiacale, simbolicul Om Cosmic. Jumătate de minut de mişcare de revoluţie a energiei în jurul coloanei vertebrale a omului determina progrese subtile în evoluţia sa; acel jumătate de minut de Kriya echivalează cu un an de evoluţie spirituală naturală”.

Paramahansa Yogananda –Autobiografia unui Yoghin

 

Tagged on:
error: © Asociatia Templet